Costa Tropical Info

Costa Tropical Info

Costa Tropical info  | Subtropisch klimaat en  mooie stranden aan de middelandse zee.

Sub Tropisch Klimaat

De Costa Tropical met haar subtropisch klimaat en haar mooie stranden dat ligt aan de middelandse zee. De schitterende pittoreske en authentieke witte dorpjes. Hiermee behoort de Costa Tropical toch zeker  tot een van de mooiste streken van zuid Spanje.  Je kunt dit stukje paradijs op aarde vinden tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería in.

Costa Tropical is Gastronomie, Cultuur en Natuur

Als je van Cultuur, Gastronomie en Natuur houdt, daag ik je uit om hier eens een tijdje te verblijven. Na verloop van tijd zul je zien dat je hier graag zou willen wonen. Ik persoonlijk vind dit stukje Spanje nog het echte Spanje. Geen massa tourisme. Maar wel echte leuke Spaanse winkeltjes, restaurants en barretjes. Hier spreken we nog Spaans en eten we nog Spaans en laten we dat alsjeblieft zo houden. Costa Tropical verdiend haar naam niet voor niets. Het hele jaar door is het weer hier behaagelijk, zelfs in de winter.

De Costa Tropical kent vele bezienswaardigheden, en je vindt hier nog een ongerepte natuur.  Het is  ook dé regio waar de advocado, banaan, mango en de chirimoya (vla of custar appel) vandaan komen. Uiteraard vind je hier ook vollop Citroenen, Sinaasappels, Mandarijnen, Olijven, Pasievruchten en Chumbera. 

Verder vind je er nog de Valle de Lecrín met vele fruit bomen zoals, citroen, sinaasappel en mandarijnen. Haar schitterende dorpjes maken de Provincie Granada tot een bijzondere plek om te wonen en leven. De Costa Tropical ligt aan de kust en beslaat een gedeelte van het binnenland. Veder landinwaarts vind je er de Regio Alpujarra en de Sierra Nevada en uiteraard Granada Stad en de hele regio en vele dorpjes en plaatsen om Granada stad heen.

 

Sierra Nevada in de winter

‘s Winters is het een drukte van belang. Iedereen die maar een beetje van sneeuw houdt komt hier naar boven om te skiën, snowboarden of gewoon te genieten van de sneeuw. Of de ongerepte natuur die de Sierra Nevada nog heeft. Let op dat je je sneeuwkettingen meeneemt. Halverwege de top kan je anders door de Guardia Civil of Politie terug gestuurd worden.

In het binnenland vind je de Sierra Nevada. Hier kun je  in de winter heerlijk  skiën. In de zomer is het een zalige plek  om even verkoeling te zoeken en te genieten van de schitterende uit en vergezichten. Ik ga hier zelf heel vaak heen. Zomer, winter, herfst of voorjaar. Elk seizoen heeft wel weer iets te bieden. In de zomer kan het onzettend veel graden schelen. Ik rijd vaak naar boven op een warme zomerse dag om even verkoeling te zoeken. Echt een aanrader!

Volg Costa Tropical

Om alles te weten te komen over deze streek kun je de website afstruinen naar allerlei informatie. Met deze streek bedoel ik  de Provincie Granada. Tot de Provincie Granada behoren dus de Costa Tropical, Valle de Lecrín, Alpujarra, Sierra Nevada en Granada stad en omgeving. Kom zo af en toe eens terug en dan vind je weer nieuwe informatie. Bijna wekelijks komen er nieuwe berichten en foto’s bij, maar ook videos en we zijn bezig met een soort van docu te maken over al deze regio’s en haar plaatjes. Een aanrader dus als je van het echte Spaanse leven houdt…deel en like ! (rechts bovenaan de pagina vind je de Facebook knop om ons daar ook te volgen).

 

Wonen aan de Costa Tropical

Wonen aan de Costa Tropical

Wonen aan de Costa Tropical ….zomaar een dag

De weg kronkelt omhoog en al rijdend geniet ik van het uitzicht om mij heen. Bergopwaarts ! Soms kan ik het niet laten om even te stoppen op mijn weg naar boven. Met de camera in de aanslag om alles vast te leggen van wat ik om mij heen zie. De Costa Tropical kan wat mij betreft toegevoegd worden aan het lijstje ” Mooiste Regio van Andalusië”. Dat is natuurlijk mijn mening! Je vindt hier nog het authentieke Spaanse leven in de vele dorpjes. De mensen zijn super vriendelijk. Maar wat de Costa Tropical en het hele achterland van de Provincie Granada vooral biedt, is Cultuur, Gastronomie en het is niet overspoelt met massatoerisme. Dat maakt de Costa Tropical zo uniek.

De Costa Tropical is werkelijk een van de mooiste regio’s aan de Spaanse kust.

Het leven aan de Costa Tropical

Na een lange werkdag  thuis komen. Genieten van mijn huis, de tuin, het zwembad en de ondergaande zon aan de Costa Tropical.

De locatie is schitterend met vergezichten over de zee.  ik strijk  neer in mijn hangmat die, vanuit deze positie, uitzicht geeft over de Middellandse zee.  Ik schenk  mijzelf een groot glas vers geperste sinaasappelsap in. Zo geplukt van de sinaasappelboom uit mijn eigen tuin.  Genietend van de Juice de Orange en een Spaanse tapa kom ik weer helemaal op adem. Relaxt en zachtjes wiegend in mijn hangmat open ik mijn boek.

De geschiedenis van de Provincie Granada en de Costa Tropical

Het boek is spannend en intrigerend en het voert me mee naar lang vervlogen tijden. Tijden van weleer en nostalgie, maar ook van oorlog en heroveringen, moord en doodslag. De Costa Tropical en de hele Provincie Granada kent een historie die zijn weerga niet kent. Het Granada van toen was veroverd door de Moorse Koningen van Nazarí.  Je ziet dit overal terug in de bouwstijl, monumenten en de vele plaatsen waar ik kom tijdens mijn routes en bezoekjes. Na bloedige gevechten viel Granada en haar Provincie weer terug in handen van  Spanje. En het was Boabdil, een van de laatste Nazarí Koningen, die op 2 januari 1492 de sleutel overhandigde aan de Spaanse Katholieke Koningen.

De Tuin en fruitbomen aan de Costa Tropical

Vanwege het Sub Tropische klimaat aan de Costa Tropical vind je hier overal fruitbomen. Ook in mijn tuin heb ik diversen fruitbomen staan. Sinaasappel, mandarijn, citroen, granaatappel, maar ook amandel, olijf en vijgen bomen. De heerlijke  geur en de pracht die de bomen, met name in het voorjaar verspreiden, als ze weer in bloei staan, is schitterend mooi. Wat nog mooier en een heel schouwspel is om waar te nemen, is de bloei en de groei van maand tot maand. Ik kan het dan ook niet laten om van elke periode een aantal foto’s te maken van de diversen vruchten.

 

Avond aan de Costa Tropical

Het is al laat en de zon verlaat bijna dit gedeelte van de aarde. Uit het niets zie ik vanachter de bergen een enorme rode gloed verschijnenen en steeds hoger klimmen….Adembenemend mooi ! De maan dient zich centimeter voor centimeter aan. Snel pak ik mijn camera en schiet een paar mooie foto’s. Als de maan nog zo laag staat is zij vaak nog groot en rood en dit duurt maar kort. Dus als je dit schouwspel ooit waarneemt pak dan meteen je camera, want het duurt maar even.

Het leven aan de Costa Tropical is  echt Verrukkelijk !

 Vissersbootjes en vis aan de Costa Tropical

Terwijl ik in de keuken mijn avondmaal gereed maak, kijk ik uit mijn keukenraam over de zee. De maan staat inmiddels hoog aan de hemel en heeft haar rode gloed verloren.

De kleine vissersbootjes die hier en daar verspreid in de zee liggen, maken zich op voor de nieuwe visvangst voor morgen. Hun lichten laten een betoverend schijnsel achter op het bijna rimpelloze zeeoppervlak.  Dat is waar ook ! Bedenk ik mezelf…..morgenochtend om 6 uur stipt in de Lonja van Motril zijn. Dan varen ze weer binnen met hun vangst van afgelopen nacht. Weer een nieuwe dag met verse vis aanvoer die ter plekke opgekocht worden door de vishandelaren, restaurants en dat betekend voor mij weer schitterende foto’s.

Een korte omschrijving van hoe je leven er aan de Costa Tropical eruit kan zien. Hier je eigen huis hebben is een must. De zon die bijna altijd schijnt, de lange stranden en mooie dorpjes die de Costa Tropical rijk is, maken je leven tot iets waardevols. Genietend in je eigen tuin, vanaf je balkon, of op een van de vele terrasjes aan de kust en de dorpjes.  Leven als een God doe je alleen aan de Costa Tropical.

 

Video van de Costa Tropical en de visafslag in Motril

Huren of Kopen in de Costa Tropical of de Provincie Granada

Het leven en wonen aan de Costa Tropical, maar ook de Valle de Lecrín, de Alpujarra of Granada stad  en haar omliggende gemeenten verveeld nooit. De Costa Tropical en met haar de Provincie Granada heeft veel, héél veel te bieden. Als je twijfelt of je wilt meer informatie over het wonen, kopen of huren van een woning, dan kan Olé Costa Tropical je daar mee helpen.