Cultureel Granada

Cultureel Granada 

Cultureel Granada: Hieronder de culturele agenda van Granada.


Magische Heksenavond Lanjarón

Magische Heksenavond

23 augustus vanaf 21.00 uur – Lanjarón

Een tocht die begint vanaf het plein. Doe mee met deze Heksenavond die heel spannend beloofd te worden.Schrijf je nu in. Tijdens de tocht zal een donatie van 3.= € gevraagd worden voor de vereniging van milieu en plattelandsontwikkeling ”Pueblo del Agua” .

Te Esperamos !


Colegio de Niñas Nobles

Het  Provinciaal Bureau voor Toerisme is hier nu gehuisvest.

Het gebouw werd rond het jaar 1530 gebouwd door García de Avila, gesticht door Doña Ana de Mendoza in het Hospital de la Caridad voor de opvoeding van meisjes van adel in Granada .

Het hoogtepunt van dit gebouw is de voorkant uitgehouwen door Juan de Marquina, met een prominent balkon, platertske stijl. De bovendorpel van de deur is geplaveid.

Een van zijn illustere studenten was de liberale heldin Mariana Pineda, evenals de schrijver Francisco de Ayala die in de kleuterschool van deze historische school studeerde.

Momenteel wordt het gebruikt als het hoofdkwartier van het Provinciaal Bureau voor Toerisme en kan men alleen de patio en zijn zalen, evenementen en tentoonstellingen bezoeken.

Waar?

Colegio de niñas nobles
Cárcel Baja 3 , Granada

Gratis toegang


Casa de Zafra

In het hart van Albaicín, via kronkelende straatjes die naar de Darro afdalen en met  het silhouet van het Alhambra altijd afgetekend tegen de achtergrond, stijgt aan je gezichtsveld het huis Nazari de Zafra op. Het werd in de veertiende eeuw gebouwd door een vooraanstaande familie  in de wijk de Axares of ook wel  Deleite.  Albaicin de voorstad waar de Andalusiërs hun huizen en aristocratische herenhuizen bouwden. Granada, dat het laatste islamitische bolwerk op het schiereiland was, nam in de vijftiende eeuw veel christelijke vluchtelingen op hiermee werd de verovering op de Nazari´s tevens bereikt.

De bevolkingsdichtheid van Albaicin was zo overweldigd , dat om, meer ruimte te bieden aan zoveel mensen men verdiepingen aanbracht, dit zie je goed terug in het Huis de Zafra.

Don hernando de Zafra, een trouwe secretaris van Isabel , kreeg na de verovering op de Nazari verschillende stukken land voor zijn bewezen diensten. Op dit land stonden de nazari vorstenhuizen, waaronder Huis de Zafra.  Het klooster Santa Catalina de Siena is hier en de Casa de Zafra staat nog bijna intact hierbinnen.

Waar?

C/ Portería Concepción, 8 Granada

Entee Gratis


Parque de las Ciencas – Wetenschapspark Granada

Parque de las Ciencias

Avda. de la Ciencia s/n

18006 Granada
España
Voor prijzen en openingsdagen zie de website

Website


Alles over Flamenco in Granada kun je op deze website vinden:

Hier kun je tickets online kopen voor een Flamenco show in Granada

Granada

Archeologisch museum van Granada

Archeologisch en Etnologisch Museum van Granada
Carrera del Darro, 41-43 –  Granada | Tel: 600 14 31 41

Toegang Gratis


De Corral del Carbón in Granada

Calle Mariana Pineda, s/n Granada

Gehele jaar open van 9 tot 20.00 uur

Toegang Gratis


Museum voor Schone Kunsten van Granada

Recinto de la Alhambra, 18009 Granada | Tel: 958 563 508


Palacio de los Segura

Orce, Palacio de los Segura , Orce
C/ Tiendas 12, 18858, Orce| Tel: 958 74 61 71


 

Info over Flamenco in  Granada in het Spaans

 

Blog Olé Costa Tropical