Gastronomie

Gastronomie

De gastronomie in Andalusië is zeer gevarieerd en verschilt van regio tot regio. Ook binnen de gezinnen zelf vinden er veel variaties plaats op de standaard gerechten.

De visafslagen en vissersdorpjes  aan de Costa Tropical kent een rijke variatie van vis, schelp en schaaldieren. Aan de kust, maar ook in het binnenland eet men vaak gefrituurd vis, de meeste kennen wel de Espeto van sardientjes die je vaak op het strand ziet. Verder eet gebruikt men ook; Tonijn, Gambas, Boquerones, Chipirones, Bacaladillas, Dorada en nog heel veel meer van dit soort lekkernijen.

Recept voor het maken van Bacaladilla en Boquerones

Olijfolie, Groenten en andere produkten in de Mediteraanse keuken

In de mediteraanse keuken gebruikt men eigenlijk altijd olijfolie, ook gebruikt men vaak amandelen, noten en vis, maar ook vlees en gevogelte. Uiteraard niet te vergeten en aan de basis van bijna alle gerechten de vele groenten die de maaltijden complementeren.

In de Alpujarras kent men nog de rijke gastronomie van toen en zeker in deze regio vind je nog de op ambachtelijk gemaakte; kaas, wijn, honing en niet te vergeten de Serranoham uit Trévelez.

 

Spaanse Olijfolie

Spaanse Olijfolie word in Spanje ook wel het “Vloeibare Goud” genoemd. In Nederland zijn we niet zo bekend met het fenomeen olijfolie, omdat wij de meeste gerechten met boter bereiden en in de sla gebruiken we veelal zonnenbloemolie. Toch krijgt olijfolie steeds meer betekenis in Nederland en zijn we ons meer en meer bewust geworden van gezond eten en Olijfolie mag zeker niet in ons dagelijks menu ontbreken………..

Lees hier alles over Spaanse Olijfolie