Güéjar Sierra

Güéjar Sierra

Het dorpje Güéjar Sierra staat bekend in , toch zeker, deze regio om haar ambachtelijk gemaakte worst. Nog zo’n mooie route die je naar een van die authentieke Spaanse dorpjes brengt. Stop even bij de Embalse de Canales. Als je op het juiste moment komt, op- of ondergaande zon, maar uiteraard ook andere uren op de dag, kun je hier super mooie foto’s maken.

De dam

De dam werd in 1988 in gebruik genomen. Het behoord toe aan de Guadalquivir die 657 km lang is. De rivier Genil is de twee na langste rivier (na de Gualdaquivir) van Andalucía. Zij heeft een lengte van 358 km. De rivier loopt door Granada, Loja, Puente Genil en Ecija.

Het Dorp Güéjar Sierra

Direct bij binnenkomst vind je aan je rechterzijde de winkel uit deze video. Voor de deur zie je het varken al staan. Maak er gerust een foto van met je kinderen of geliefde. De mensen van de winkel zijn super vriendelijk. Je kunt hier allerlei lekkernijen krijgen, zoals gedroogde of verse Longaniza, Morcilla etc..vers gemaakt, en nog op ambachtelijke en natuurlijke wijze verkregen worst en vlees. Je komt er ook de  wijn met de naam malafolla tegen , een typische en expresieve uitspraak uit Granada.  Die waarschijnlijk zijn oorsprong heeft in de wijk Albaycín in Granada. Het werd/word gezegd tegen iemand met slechte humor en/of  wrede ironie. De vertaling van de uitdrukking laten we dan ook maar even achterwegen.

Loop ook even naar boven en door de straatjes van het dorp. Neem plaats op de plaza en bezoek de dorps winkeltjes of neem een caña in een van de barretjes. Geniet, relax en obseveer het echte Spaanse leven.