Huur

Huurwoning  in de  Provincie Granada en Costa Tropical

In Andalusië en dan met name in de Provincie Granada kun je op verschillende manieren een huurwoning zoeken. De zoektocht naar een huurhuis is vaak vermoeiend en je zult niet de eerste zijn die na weken zoeken, nog steeds niets heeft gevonden.

Anderzijds kan het natuurlijk ook gebeuren dat je een leuke huurwoning hebt gevonden, maar je niet weet welk contract je nu eigenlijk ondertekent. De taal is zeker het eerste jaar vaak nog een barrière.

Stad of Dorp: Costa Tropical | Provincie Granada

Wellicht weet je ook niet goed waar te zoeken. Welke stad is niet alleen leuk om te wonen, maar sluit ook aan bij al je wensen? Wellicht kan je toch beter in een aangrenzend dorp gaan huren? Anderzijds is dat ene huisje dat je in de bergen gezien hebt ook erg mooi.

Onderstaand probeer ik stap voor stap een en ander op te helderen over huurwoningen in Spanje en dan met name aan de Costa Tropical en Provincie Granada.

Bereikbaarheid woning

Waar je zeker ook op moet letten is de bereikbaarheid van je toekomstige huurwoning. Het is aan te bevelen om van te voren een lijstje te maken waarop je je woonwensen schrijft. Welke huis voldoet, maar ook,  waaraan moet de huurwoning gaan voldoen. Bereikbaarheid is een van de belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij het zoeken naar een huurhuis in Spanje. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken of je eigen vervoer hebt of dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

¡ Huurwoningen aan de Costa Tropical en Granada vind je in overvloed, maar maak voor jezelf een woonwenslijst !

Stel je voor dat je een schitterende huurwoning vindt, maar kom je er na een jaar achter dat die ongeasfalteerde weg, op dat laatste stukje naar boven in de zomer prima voldoet. Maar in de herfst en winterperiode één grote plas en modderpoel is, vol met gaten en hobbels. En neem van mij aan dat als het in Spanje gaat regenen, dan komt het met bakken tegelijk uit de hemel. Die regen kan soms dagen aanhouden. Al met al zaken die je heel goed in overweging moet nemen.

De woning en voorzieningen

Nog een belangrijk punt dat zeker in Spanje de aandacht verdient, indien je een huurwoning zoekt, is de staat van de woning en de voorzieningen. Bijvoorbeeld:  Zo  warm als het in de zomer kan zijn, zo koud zul je het  kunnen hebben in de winterperiode. Vaak zijn de woningen slecht geïsoleerd. Bovendien hebben de meeste woningen geen CV.   Terwijl in de steden meestal weer wel verwarming of blokverwarming aanwezig is.

¡ Het is schitterend mooi wonen aan de Costa Tropical en Granada, maar bekijk een woning goed voordat je tot contract ondertekening overgaat !

Platteland of Dorp

Indien je een woning op het platte land of een dorpje gaat huren dan ontbreekt de luxe van een cv vaak. Wat je wel ziet is dat de meeste woningen een open haard hebben. Toch is dit vaak niet voldoende om een hele woning te verwarmen.  Ramen zijn van enkel glas, of totaal verkeerd gezet zodat de kou (tocht) en wind nog gewoon via de omlijsting je huis in komt.  Dit zelfde zie je vaak bij de deuren. Daarnaast dien je ook op te letten bij de persianas (rolluiken). Meestal zitten de houten kasten daarvan binnen in de woning, totaal niet geïsoleerd en heeft de kou en wind vrij spel in de winter.  

Stenen vloeren

Vergeet daarbij niet de stenen vloeren die je veel ziet in Spaanse woningen. In de zomer een weldaad aan je voeten en zorgt het voor een koelere woning. Edoch, in de winter zijn juist deze vloeren een koubron door het hele huis. Het is dan ook zeker niet gek dat de temperatuur in huis kan terug lopen tot 8 à 12 graden. Aangezien we ons het meest behaagelijk voelen bij een temperatuur van rond de 21 graden in huis, dan is 8 à 12 graden best wel erg koud om in te wonen. Tenzij je van een beetje kou houdt.

Bijverwarmen en de systemen

Zoals gezegd:  Die kou ! Wat in de wintermaanden het woongenot iets kan veraangenamen is een groot kleed op de vloer.  Ook is het aan te raden dit  in de slaapkamers te doen. Ten eerste om die kou niet aan je voeten te voelen en ten tweede om het iets behaaglijker te hebben in huis. Wanneer het weer voorjaar of zomer is, haal je de kleden weer weg. Ik heb dit vaak gezien bij Spaanse gezinnen. Om die reden ook maakt men vaak  gebruik van een klein electrisch kacheltje op wieltjes. Maar ook de kachels die branden op een gasfles (Estufa). Pas met dit systeem op en ventileer altijd je woning. Want deze kleine estufas, zoals ze heten, verbruiken zuurstof. Je kunt in de doe het zelf zaken in Spanje ook electrische verwarming kopen voor aan de muur.  Samengevat: Zorg dat je goed voorbereid de winter in gaat.

¡ In de wintermaanden kunnen de woningen aan de Costa Tropical en de gehele Provincie Granada bar en bar koud zijn !

Huurprijzen

Over de huurprijzen van woningen aan de Costa Tropical en Granada, kan ik heel kort zijn: Het is maar net wat je ervoor over hebt! Evenals de huurprijs van een woning in Spanje moet je tevens ook je woonwensen in ogenschouw nemen. Op die manier kun je een aardige schatting maken wat je aan huur kwijt zult zijn per maand. Huurhuizen in Spanje hebben bijna altijd kale huur.

Uiteraard is de ligging van de huurwoning  belangrijk. Tevens de staat van de huurwoning en de voorzieningen. Soms worden huurhuizen inclusief meubelen aangeboden. Vaak staan de oude meubeltjes van oma erin.

Met onderhandelen is een eigenaar soms best wel eens bereidt om een gedeelte of alle meubels weg te halen. Toch heb ik het ook meegemaakt dat daar absoluut niet over te onderhandelen viel. Indien je zelf je eigen meubelen meeneemt, zorg er dan altijd voor dat je, voordat het contract word ondertekend tot een overeenkomst komt over de meubels. Vaak is het na het ondertekenen van het contract niet meer mogelijk.

¡ Let er op dat voor het tekenen van een huurcontract of alles is zoals je afgesproken hebt. Maar ook op de staat van de woning !

Oude vakantiewoningen

Het is ook  niet ongebruikelijk dat de woning vroeger door de hele familie als vakantiewoning werd gebruikt. Iedereen had wel iets en zo kwam en ontstond er een aller gaatje aan stijlen in de woning. Hoeft natuurlijk niet, maar dit kom je zeker in de dorpjes nogal eens tegen. Met name de oude vakantiewoningen van de familie verdient extra aandacht. Deze diende slechts voor de zomermaanden als vakantieverblijf en de rest van het jaar kwam men er niet. In de winter zijn het ook vaak deze woningen waar wind en kou je parten kunnen gaan spelen.

De Huurprijs dan

Die huurprijs dan? Nogmaals dit is moeilijk te zeggen. Alles valt en staat ook van waar je gaat huren. In de stad kun je een studio of kleine flat vinden tussen de 350 à 500 euro. Zodra je aan de kust zoekt zul je al snel vanaf een 600 euro moeten gaan rekenen. Dit zijn prijzen van eenvoudige woningen of een flat. Verwacht zeker geen luxe voor deze bedragen. Dan nog hangt het er vanaf welk dorp je gaat wonen. Almuñecar is bv. duurder dan Salobreña.  Het dorp Salobreña weer duurder dan een klein dorpje in het binnenland. Motril stad heeft daarentegen weer veel meer keuze aan huurwoningen.

Indien je echt chique en mooi wilt wonen in de stad of aan de Costa Tropical bijvoorbeeld, moet je  rekening houden met bedragen van rond de 1400 à 2900 euro (en oplopend) per maand aan kale huur. Tel daarbij ook nog op de gemakken en/of luxe  waarvan de woning is voorzien. Dan nog hangt een en ander ervan af hoe groot de woning is en de ligging.  Woonwenslijst Ideeën

¡ Prijs huurwoning hangt geheel af van en waar je wilt wonen, wat zijn je woonwensen, welke luxe verwacht je etc!

De vaste lasten per maand

Naast je kale huur, heb je in Spanje, net als in Nederland en België ook te maken met andere vasten lasten per maand. Waar de meeste buitenlanders die in Spanje komen wonen, geen weet van hebben zijn de vaste kosten van de comunidad. Zorg dat die prijs bij de huur is inbegrepen, anders kun je nog voor verrassingen komen te staan. Verder heb je natuurlijk de kosten voor gas, electriciteit en water. Wil je daarnaast ook nog telefoon en internet, dan zul je deze bedragen allemaal bij elkaar op moeten tellen om zo tot een vast kostenplaatje per maand te komen. 

¡ Let erop dat de huurprijs inclusief de comunidad is !

Huurwoning Provincie Granada

Als ik het heb over de Provincie Granada dan spreek ik over de Costa Tropical, Valle de Lecrín , Alpujarra en Granada stad met al de dorpjes en plaatsjes daaromheen. Ook de Sierra Nevada behoort voor een groot deel toe aan de Provincie Granada. Een huurwoning is altijd wel te vinden. Het verdiend aanbeveling een woonwenslijst te maken. Deze woonwenslijst kun je ook op deze website vinden. Woonwenslijst Ideeën

Huurwoningen  Costa Tropical

Huurwoningen aan de Costa tropical zijn er net als in andere plaatsen voldoende. Let wel op dat de woning niet te koop staat. Indien je dit niet weet, kan het zomaar gebeuren dat je na een half jaar of een jaar opeens je woning uit moet.

Plaatsen aan de Costa Tropical zijn: Almuñecar, Salobreña, Motril, Molvizar, Jete, Lentejí, Lobres, Otívar, Vélez de Benaudalla, Calahonda, Gualchos, lagos, Albondón, Albuñol, Lújar, Rubite, La Rábita, Castell de Ferro..en nog veel meer kleine en minder kleine dorpjes behoren toe aan de Costa Tropical.

Huurhuis Alpujarra

Lanjarón, Órgiva, Capileira, Turón, Bubión, Trevélez, Bérchules, Ugíjar, Pampaneira, Pitres, Mairena en nog veel meer dorpjes en gehuchtjes kom je tegen in dit ozo pittoreske gedeelte van de Provincie Granada.

Huurwoning Valle de Lecrín

Albuñuelas, Melegis, Dúrcal, Padúl, Lecrín, Pinos de valle, Ízbor, Saleres, Venta del Fraile, Acequias, Nigüelas…zomaar een greep van een aantal dorpjes uit de Valle de Lecrín.

Allemaal met hun eigen historie en geschiedenis. Liefelijk en rust, natuuschoon en mooie vergezichten. Wegdromen op een doordeweekse vrije dag op je terras. Genieten van de rust en al het moois om je heen. De Valle de Lecrín is zeker de moeite waard voor het huren van een woning.

Granada en omliggende dorpjes

Granada stad, of de omliggende plaatsjes en dorpjes. Waar je ook gaat huren of een huurwoning zoekt, je zit altijd dicht bij het centrum van een grote stad dat zeer zeker de moeite waard is om in of vlakbij te wonen. Op Granada raak je niet uitgekeken. Ze kent veel historie, monumentale gebouwen en haar geschiedenis gaat tot ver terug in de tijd.


Woonwens lijst

Ok..nu duizelt het je..en weet je niet meer waar je iets wilt gaan huren?

Wellicht helpt de woonwenslijst je dan verder op weg.

Olé Costa Tropical helpt met de zoektocht naar een huurwoning.  Indien je onderstaand formulier invult,  gaan wij op zoek naar de woning die aansluit bij je woonwensen.

Klik hier TIPS voor de woonwenslijst

Bezichtigen woning:

 • We houden contact en maken een afspraak  met de eigenaar.
 • Op de dag van bezichtigen is er iemand van Olé Costa Tropical aanwezig.
 • Helpen bij het vertalen en bemiddelen bij al je vragen.
 • Zodra je een keuze hebt kunnen maken helpen we je met het huurcontract.

Invullen Service Formulier:

 • Vul het onderstaande formulier zo goed mogelijk in.
 • Hoe duidelijker het is wat je zoekt, hoe makkelijker het vinden van de juiste huurwoning.
 • Geef  het budget en aantal slaapkamers door.
 • Wens je een flat of een woning?
 • Wil je een  privé tuin en zwembad?
 • Of volstaat een gemeenschappelijke tuin en zwembad?
 • Ga je  in de grote stad of op het platte land wonen?
 • Zoek je een vrijstaande woning of een urbanisatie?

Vul onderstaande zoekopdracht in: Lees hier de voorwaarden

Vul onderstaande zoekopdracht in:

 

Verification