Route Cabra Montés

Route Cabra Montés

De route Cabra Montés  is de oude, en tegenwoordig alternatieve, route naar Almuñecar. Voordat de A44 er was, gingen met name de Granadinos via deze route zomers, of in de vrije weekenden naar de kust van de Costa tropical. Een rit die een paar uur duurde, maar door zijn schoonheid nooit verveeld.

De route staat bekend onder de naam Carretera de la Cabra Montés

Vanaf de A44 neem je de afslag naar de A4050 Almuñecar. Dit is een toeristische route via Lenteji, Otivar, Jete en Almuñecar.

Tijdens de route kom je tal van mooie vergezichten tegen in de bergen. Je kunt hier heel mooie foto’s maken. Op ongeveer de helft van de route passeer je het oude benzine station. Het is tot aan de grond toe verdwenen. Wat er rest is het oude gebouw waar men betaalde. Als je iets opzij loopt, tot de rand,  zie je beneden nog het oude restaurant.  Pas op voor de grote  gaten (oude putten waar waarschijnlijk de tanks lagen, de deksels zijn eraf gesloopt) op dit stukje terrein, zeker als je met kleine kinderen bent! 

Helaas is er  van de benzinepomp niets meer  over, behalve het gebouw zelf.

Mede door de komst van de A44 is ook deze prachtige route in verval geraakt. Het is eeuwig zonde. Een tiental jaar geleden toen ik hier voor het eerst langs reed, waren de pompen nog voor een groot gedeelte in tact. Elke keer weer als ik er passeerde ontbrak er weer een stuk. Tot een aantal jaren geleden, er was niets meer van over..wat rest zijn de foto’s die ik toen der tijd en nu heb van deze plek. 

Op heel heldere dagen kun je soms tot aan de kust van Melilla met Afrika kijken.

Als je hier lang genoeg blijft hangen, kom je wellicht ook de Cabra montés tegen. Ze zijn schuw en zullen niet naar je toe komen.¡  Laat ze alsjeblieft met rust en voer ze niet !  Respecteer de natuur. Het is juist dit , dat op dit stukje op de aarde je nog dieren tegen komt die in het wild leven. Hun voedsel halen ze uit de natuur zelf.