Update 29 mei | Coronavirus | Fase II

Update 29 mei | Coronavirus | Fase II

Vanaf maandag 1 juni zal de gehele Comunidad Andalucía naar Fase II zijn gegaan. De Provincie Granada en Malaga waren nog niet door naar deze fase. Om te weten wat er nu veranderd in Fase II kun je hieronder de  ”regels” lezen.

Wat mag en kan in de Fase II

Tijdslimieten voor kinderen en sporters

Er is geen tijdslimiet meer voor kinderen. Zij kunnen op elk moment van de dag naar buiten.
Ook voor niet professionele sporters is er geen tijdslimiet meer.

Strand

Vanaf Fase II mag je op het strand gaan zitten en ook baden. Er moet echter altijd een juiste afstand van 2 meter tussen de badgasten blijven uit veiligheid. Kijk eerst bij je eigen gemeente welke eisen en maatregelen er getroffen zijn voor de stranden in de Provincie Granada.

Bijeenkomsten tot 15 personen

Vanaf de Fase II mogen maximaal 15 personen bijeenkomen. Hygiëne en veiligheids maatregelen dienen in acht genomen te worden. Er moet tenmniste een veilige afstand van 2 meter in acht genomen worden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het dragen van een masker verplicht, evenals goede handhygiëne.

Zwembaden

Zwembaden mogen open, met een maximale capaciteit van 30% bezetting aan zwemmers. Het gebruik van douches is verboden.

Winkelcentra

De grote winkelcentra en parken in Granada kunnen in fase 2 heropend worden. Zij het echter met een capaciteitsbeperkingen. Er mag niet meer dan 30% bezetting van de capaciteit van het centrum zijn en binnen het gebouw moet dit  40% bedragen. Bovendien moeten ze een tijdschema voor de ouderen hebben.

Kinder- of recreatieruimtes en gemeenschappelijke ruimten blijven gesloten; als er informatiebalies zijn, moeten er acrylaatschermen worden geïnstalleerd en er moet een openbaar telsysteem worden opgezet. Er moet altijd een afstandregel gelden van 2 meter, zowel in het centrum als in de garage.

Bars mogen open, maar Discotheken niet

Buiten het terras dat in Fase I al was toegestaan, mogen de klanten nu ook binnen hun eten en drinken nuttigen. Het blijft echter verboden aan de bar. Binnen moet er voldoende ruimte zijn tussen de gasten en de tafels en met een totale bezetting van een derde van de normale capaciteit.

Gemeenschappelijke ruimten van Hotels mogen worden geopend met een derde van haar capaciteit

Zoals reeds gezegd:  Discotheken en ook  Nachtclubs blijven beperkt en kunnen nog niet heropend worden.

Bioscoop, theater en de musea

Met slechts een derde van de capaciteit, met vooraf toegewezen stoelen en alle hygiënemaatregelen voor zowel gebruikers als werknemers.

Kijk voordat je een musea gaat bezoeken of zij inderdaad ook open zijn. Niet alle musea zullen openen. Het Alhambra in Granada blijft vooralsnog gesloten.

Bezoeken ouderen en gehandicapten in residencias

Hoewel de regering stelt dat in Fase II bezoeken mogen worden toegestaan aan de bewoners en de bewoners mogen gaan wandelen. Heeft de Junta de Andalucía besloten dat er een protocol moeten worden opgesteld dat tenminste een bezoek van een familielid van een uur toestaat. De temperatuur van deze bezoekende familielid zal worden opgenomen voordat men naar binnen gaat.

Bruiloften en religieuze diensten

Bruiloften in de openlucht met een max. van 100 personen. In afgesloten ruimte is het max. aantal personen 50. Dit mag zowel in openbare als in privé voorzieningen mogen worden gehouden. Tijdens de huwelijksceremonie moeten de veiligheid en hygiëne voorschriften in acht genomen worden.
Voor wakes en begrafenissen is de capaciteit verhoogd met 50% uit de Fase I, verder moeten dezelfde veiligheid en hygiënemaatregelen worden aangehouden als in Fase I.

Er dienen Dispensers met hydro-alcoholische gels of andere desinfectiemiddelen beschikbaar te staan bij de ingang en voor gebruik van het publiek.

Hier nog een keer de maatregelen uit Fase I