Valle de Lecrín

Valle de Lecrín

Valle de Lecrín Routes

Wij nemen je mee door de Valle de lecrín. Een prachtige omgeving in de Provincie Granada.

Het ligt tussen de Costa Tropical en Granada in. Als je de snelweg neemt van de A44 vanaf Granada, kun je de afslag Padul nemen, maar er zijn meerdere afslagen mogelijk. Een en ander hangt af van de route die je wilt nemen.  Het is een mooi bergachtig gebied en je kunt hier verschillende routes volgen en nemen. Overal kom je de fruitbomen tegen. In het vroege voorjaar is dit een manifique gezicht als de bomen tot bloei komen.  Van orgine de suikerriet regio genoemd. Zij dankt haar naam hieraan omdat het in de tijd van de Arabieren een doorvoerpunt was naar de suikerriet plantages aan de kust van Granada, zo daar zijn de plaatsen Almuñecar, Salobreña en Motril.

Haar Originele naam | Valle de Lecrin

Iqlīm Garnāṭa, Iqlīm al-Uxār, Iqlīm Laysār of Iqlīm al-Qaṣb;  De eerste betekent simpelweg “klimaat of district van Granada”. De tweede uitdrukking lijkt meer op een oude, gearabiseerde plaatsnaam, mogelijk van de verdwenen boerderij van Lojuela, naast Murchas of “Lujar”; De derde formule heeft de betekenis van “suikerrietdistrict.

Valle de Lecrin | Temperatuur en centrale ligging

Als ik vanuit Granada stad richting kust rijd, en dan de Valle de Lecrín in. Dan merk je meteen een aangenamere temperatuur. Die paar graden verschil kan met warme en koude  dagen echt schelen.  Ik persoonlijk vind het een schitterende mooie woonplek. Je hebt er alles dichtbij en toch kun je hier nog genieten van de rust en het natuurschoon.  Ook is deze streek een aanrader om er je vakantie of een aantal ontstress dagen door te brengen.  Je zit er tevens best wel centraal van alle bezienswaardigheden zoals Granada stad. Zomers en in de winter zit je op steenworp afstand van de de Costa Tropical en haar mooie dorpjes en stranden. In de winter, maar toch zeker ook in de zomer, kun je naar de Sierra Nevada. 

  • Heb jij onderstaande stoelen al gevonden in de Valle de Lecrín?